Padec s tovorne žičnice preživel le otrok

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Iz Švice poročajo o tragediji. Zakonski par je z enoletno hčerko v nahrbtniku padel iz tovorne žičnice in umrl.
Oglej si celoten članek

Nesreča se je zgodila v kantonu Schwyz. Švicarski portal 20minuten.ch poroča, da se se je zakonski par, star 31 in 38 let, na okoli 1.000 metrih nadmorske višine vkrcal v transportno korito žičnice, da bi se v njem popeljal do bližnjega jezera. V otroškem nahrbtniku sta nosila svojo enoletnico.

Okoli 900 metrov po začetku vožnje pa je vodilo korita, v katerem je sicer prevoz oseb izrecno prepovedan, skočilo iz jeklenice, tako da je družina strmoglavila okoli 30 metrov v globino. Starša sta pri tem padla čez rob stene in sta zaradi hudih poškodb umrla, medtem ko se je nahrbtnik z otrokom ustavil pravi čas in ni zgmel prek roba prepada. 

Reševalci so iz nahrbtnika rešili hudo poškodavanega otroka in ga prepeljali v bolnišnico. Deklica naj ne bi bila več v smrtni nevarnosti, poroča Blick.ch.

V povezavi s tragedijo, ki je pretresla Švico, je policija začasno odvzela prostost upravitelju žičnice, saj naj bi med zaslišanjem dajal nasprotujoče si izjave. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:52 4. Avgust 2013.

    Človeška "pamet" ne pozna meja... Kako (????????!!!!!!) lahko osebi pri 30-tih pride na misel, se vsesti na tovorno žičnico? Največja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.