Padel v krater vulkana

Foto: Žurnal24 Rob kraterja vulkana na gori Svete Helene je lahko zelo nevaren. (Foto: Shutters
Ameriške oblasti nadaljujejo z iskanjem moškega, ki je padel v vulkanski krater na gori Svete Helene v ameriški zvezni državi Washington.
Oglej si celoten članek

52-letni plezalec je v krater vulkana padel v ponedeljek. Nesreča pa se je zgodila, ker se je preveč približal robu zasnežene gore in se mu je pod nogami zrušil snežni rob.

Prvi reševalci so se na goro odpravili že takoj po klicu na pomoč, a so morali reševanje zaradi močnega vetra prekiniti. Na rob gore je tako uspelo priti le enemu reševalcu, ekipa v helikopterju pa se je morala obrniti.

"Na robu kraterja se v tem času vedno ustvarijo snežni robovi, in četudi si zelo previden, lahko spregledaš, da pod snegom ni trde podlage," je dejal reševalec iz Oregona Rocky Henderson.

Še danes delujoči vulkan na gori Svete Helene je zadnjič izbruhnil 18. maja leta 1980 in povzročil pravo upostošenje. Okoli gore je vulkan uničil skoraj 400 kvadratnih kilometrov gozda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.