Pahor bi se širil

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Predsednik države Borut Pahor je poslance Evropskega parlamenta pozval, naj po svojih močeh prispevajo k temu, da se bo Evropska unija tudi v bodoče še širila in sprejemala nove države članice.
Oglej si celoten članek

 Zlasti nove članice z omočja Zahodnega Balkana. "Finančna, gospodarska in socialna kriza tistega dela razvitega sveta, ki mu pripadamo, je to potrebo samo do konca razgalila. Glejte, ne morete imeti ene centralne banke in 17 ali 18 fiskalnih politik," je pozval Pahor med skoraj pol ure trajajočim nagovorom evropskih poslancev danes opoldne.

Predsednik države namreč dvomi, da bi tako kot Slovenija še marsikatera druga majhna država zelo težko sama reševala lastne politične in gospodarske težave povsem sama.

Skupaj tudi proti korupciji

Še težje pa bi se države same, brez sodelovanja z drugimi, borile proti varnostnim tveganjem, kriminalu in korupciji. "Kot predsednik Slovenije lahko ugotavljam, da se še nadalje spopada s krizo, ki poglablja nezaupanje skoraj do vsega, tudi do Evropske unije. Zdi pa se, da se je končno glede strateškega ukrepanja poenotila tudi celotna politika, zaradi česar verjamem, da se bo Slovenija kmalu vrnila med evropske zgodbe o uspehu," dodaja Pahor.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:39 11. Junij 2013.

    A si hotu rečt : Vol je vol ?

  • 16:18 11. Junij 2013.

    BIK JE BIK

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.