Pakistan cenzurira internet

Foto: Žurnal24 Zaradi dostopnosti filmov s karikaturami Mohameda je Youtube spet doletela cenzu
Pakistanska vlada je blokirala delovanje spletne strani YouTube. In sicer zaradi domnevnega žaljenja islamske vere na tej strani.
Oglej si celoten članek

Zajetni druščini držav, ki so že kdaj blokirale dostop do znamenite spletne strani YouTube, znane po tako ali drugače občutljivih filmskih vsebinah, se je zdaj pridružil še Pakistan. To nedeljo je ministrstvo za telekomunikacije izdalo ukaz, da naj vsi internetni ponudniki zagotovijo, da v državi ne bo dostopa do Youtuba, ker da so na njem vidne vsebine, ki žalijo islamsko vero.

Globalna cenzura
Pakistanska internetna podjetja so ukaz vzela zares in to tako, da je bil dostop do sporne strani za celi dve uri blokiran širom po zemeljski obli, ne pa samo v Pakistanu. Nek pakistanski ponudnik internetnih storitev je verjetno zaradi napačnega konfiguriranja IP naslov cenzurirane strani zamenjal z lastnim IP. Zato so tudi tuji internetni uporabniki namesto na Youtubu pristali na strani tega ponudnika. Ta je nato napako hitro popravil in dostop blokiral samo za svoje stranke.

V Pakistanu je dostop do YouTuba še naprej onemogočen. Tako bo zagotovilih vlade tudi ostalo, vse dokler se ne odstranijo filmi s karikaturami Mohameda ter filmi z nizozemskim politikom  Geerta Wildersa, ki v njih nastopa s kritikami islama.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.