Pakistan: Rušijo rezidenco Bin Ladna

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pakistanske varnostne sile so v soboto začele rušiti trinadstropni kompleks v mestu Abotabad, kjer je več let pred smrtjo živel vodja teroristične mreže Al Kaida Osama bin Laden.
Oglej si celoten članek

Doslej so porušili več kot polovico kompleksa, danes pa so dela ustavili. Bin Ladna so pripadniki ameriških enot maja lani ubili prav v tem kompleksu.

Rušenje se je začelo v soboto, nadaljevalo pa se je tudi ponoči in danes dopoldne. Dela so bila zaradi neznanih razlogov ustavljena okoli poldneva.

Delo spremljalo 500 policistov

Kot so povedale priče, so pakistanske enote v soboto pripeljale težke stroje in blokirale dostop do kompleksa. Novinarji tako niso smeli posneti fotografij rušenja.

Dela je spremljalo 500 policistov, pri čemer so nekateri vzpostavili zunanji kordon, medtem ko so bili vojaki nameščeni znotraj kompleksa.

Bin Ladna ubili maja lani

Bin Laden je v kompleksu s tremi ženami, devetimi otroki in vnuki živel več let. Američani so ga v akciji manjše ekipe najelitnejših pripadnikov posebnih protiterorističnih enot ameriške mornarice SEAL ob podpori štirih helikopterjev ubili maja lani.

Vodja teroristične mreže je bil glavni krivec za najhujše teroristične napade v 21. stoletju z več tisoč mrtvimi. Po terorističnih napadih v ZDA 11. septembra 2001 je za mnoge postal poosebljeno zlo, na drugi strani pa je predvsem med mladimi v arabskem svetu užival neverjetno avtoriteto

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:57 23. Februar 2014.

    ZDA so najhujši teroristični napad 21 stoletja.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.