Panamska zgodba odnesla islandskega premierja

Foto: EPA
Foto: EPA
Islandski premier Sigmundur David Gunnlaugsson je odstopil.
Oglej si celoten članek

Islandska javnost je vse od objave podatkov o tem, da je imel premier Sigmundur Gunnlauggson skupaj z ženo v davčni oazi odprto podjetje, prek katerega naj bi se izognil plačilu davkov, zahtevala njegov odstop.

PREBERITE TUDI: 

Gunnlauggson je še včeraj zatrjeval, da ne bo odstopil. Svoje mnenje je danes spremenil. Sprva se je zavzemal za razpustitev parlamenta in čim prejšnji razpis novih volitev, v kolikor ne bi dobil podpore svoje koalicijske partnerice. Pozno popoldne pa je podpredsednik njegove stranke sporočil, da je premier odstopil. 

Islandci so včeraj na ulicah izrazili razočaranje nad razkritjem v okviru projekta Panama Papers. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 12:36 6. April 2016.

    Me prav hudičevo zanima, koliko slovenskih lopovov bo odnesla panamska zgodba! Pravzaprav že odgovor poznam, ker najbrž ne bo nikogar …

  • Pozabte Švico, pozabte Nemčijo. Velik se imamo za naučit od Islandije....

  • 21:43 5. April 2016.

    zakaj ni to ves čas "top" novica v zloveniji !????????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.