Panda do smrti poteptala mladiča

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
V pekinškem živalskem vrtu je panda po nesreči poteptala enega od mladičev. Gre za prvi primer takšne smrti pandovih mladičev v tamkajšnjem živalskem vrtu.
Oglej si celoten članek

Nesreča se je zgodila le štiri dni zatem, ko so skrbniki živalskega vrta v Pekingu bučno proslavili rojstvo dveh pandovih mladičev.

"Samice je vedno takšne," je dejal namestnik živalskega vrta Zhang Jinguo.

"Zelo redko se zgodi, da se skotita dva mladiča in vse matere najbolj pazijo le na enega mladiča."

Yinghua se je namreč odločila dojiti enega izmed svojih mladičev, pri tem pa je spregledala drugega mladiča, ki je ležal v kotu kletke in ga poteptala.

"Pande imajo zelo ozko vidno polje. Yinghua tako mladiča najverjetneje ni videla,"
je dejal Zhang. Pred nesrečo so sicer skrbnikom živalskega vrta sporočili, naj pando in dva njena mladiča pustijo na miru, razen če bo potrebovala pomoč.

Velike pande so ena izmed najbolj ogroženih živalskih vrst na svetu. V divjini tako živi le okoli 1600 pand, več kot 300 pa jih vzgajajo v živalskih vrtovih na Kitajskem. V pekinškem živalskem vrtu živi sedem takšnih pand.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.