Papež daroval mašo v Fatimi

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Več kot 500 tisoč vernikov se je danes zbralo v znanem portugalskem romarskem središču Fatima, kjer je mašo daroval papež Benedikt XVI.
Oglej si celoten članek

Papež Benedikt XVI. je med obiskom na Portugalskem v Fatimi mašo daroval ravno na obletnico, ko naj bi se v tem kraju trem pastirčkom prikazala devica Marija. Zaradi tega dogodka je Fatima postala eno izmed osrednjih romarskih središč na svetu.

Po navedbah Cerkve naj bi se trem pastirčkom devica Marija v Fatimi prikazala 13. maja leta 1917. Vsako leto na ta dan se v romarskem središču zbere na tisoče romarjev.

Današnja maša je osrednji dogodek štiridnevnega papeževega obiska na Portugalskem. Že na večer pred dogodkom je med javno molitvijo povedal, da v Fatimo prinaša "trpljenje ranjenega človeštva in težave sodobnega sveta". Papež je med obiskom večkrat omenil trpljenje sveta; ob današnji maši je človeštvo pozval, naj se "odmakne od sebičnosti, smrti in terorizma ter se zateče k božji ljubezni".

Benedikt XVI. je danes še izrazil spoštovanje do Marije in duhovnosti pastirjev, ki se jim je prikazala, ter dejal, da bo Bog izbral "krepostne moške in ženske", da bo končal "krog smrti in terorja" v svetu.

Papež Benedikt XVI. jutri zaokrožuje obisk na Portugalskem; pred vrnitvijo v Vatikan bo daroval mašo v Portu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.