Papež moral v bolnišnico

Foto: Profimedia
Čaka ga operacija.
Oglej si celoten članek

Papeža Frančiška so danes sprejeli v rimsko polikliniko Agostino Gemelli, kjer ga v kratkem, morda že danes, čaka operacija na debelem črevesju. Papeža namreč muči črevesna bolezen, ki mu povzroča bolečine in druge težave v predelu trebuha, so pojasnili v Vatikanu.

Gre za simptomatsko divertikularno stenozo črevesa. Operacijo bo izvedel kirurg Sergio Alfieri, po posegu pa bodo objavili zdravniško poročilo.

84-letnik ima sicer tudi vrsto drugih zdravstvenih težav, poroča avstrijska tiskovna agencija APA, med drugim z išiasom, zaradi katerih pogosto le s težavo hodi in je moral v preteklosti že večkrat odpovedati predvidene obveznosti. V starosti 21 let je poleg tega prestal operacijo na pljučih.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.