Papež: poročeni moški bi lahko bili duhovniki

Foto: EPA
Foto: EPA
Papež Frančišek je v zadnjem intervjuju presenetil z idejo o tem, kako bi lahko povečali število duhovnikov.
Oglej si celoten članek

Papež Frančišek je dejal, da bi katoliška cerkev lahko razmislila o posvetitvi poročenih moških, ki bi lahko delali kot duhovniki na odročnih območjih, kjer primanjkuje duhovnikov. Kandidate bi iskali med starejšimi poročenimi moškimi, ki so že vključeni v cerkvene posle. "Nato bi se morali odločiti, katere naloge bi lahko prevzeli, na primer v odročnih skupnostih," je dejal v intervjuju za nemški tednik Die Zeit. 

V luči pomanjkanja duhovniških poklicev se je že večkrat omenjala ta možnost, a je ostalo le pri besedah. Papež je že maja 2014 dejal, da so v cerkvi že poročeni duhovniki, s čimer je mislil anglikanske duhovnike, ki so prestopili, koptske katoličane in duhovnike nekaterih vzhodnih cerkva. 
Treba pa je poudariti, da se po papeževih besedah za duhovniške kandidate ne bo spremenilo nič, saj bo zanje celibat veljal še naprej. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • RM
    17:36 12. Marec 2017.

    Že zdavnaj bi morali ukinit celibat.

  • 18:07 10. Marec 2017.

    naj se poročijo med sabo za otročeke bo pa nebeški oče poskrbel aleluja

  • 15:21 10. Marec 2017.

    manjka jim kadra in sedaj je dober tudi poročen, zanimivo, ... se torej celibat ukinja, ali gre res samo za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.