Papež: “Praznovanje božiča je farsa!”

Foto: EPA/DAVID MAIALETTI / POOL
Foto: EPA/DAVID MAIALETTI / POOL
Papež Frančišek je že večkrat presenetil s svojimi izjavami, tokrat so te usmerjene v bleščeča praznovanja božiča.
Oglej si celoten članek

Ob včerajšnji maši v baziliki svete Marije v Rimu je prisotne papež Frančišek prisotne nagovoril: “Približuje se božič. Spet bo ogromno lučk, zabav, okrašenih drevesc, jaslic. Vse bo okrašeno, medtem ko po svetu divjajo vojne. Vse to je farsa! Svet ni razumel pot miru. Ves svet je v vojni. Vojno lahko opravičujejo iz številnih razlogov, vendar ko je ves svet v vojni, kot se dogaja danes, ni opravičila,” je rekel papež.

Namesto k praznovanjem je pozval k sočutju žrtvam terorističnih napadov. “Kaj bo ostalo po tej vojni, sredi katere smo? Ruševine, tisoče otrok brez izobrazbe, ogromno nedolžnih žrtev in polne žepe denarjev tistih, ki trgujejo z orožjem,” je včeraj v baziliki svete Marije sklenil verski voditelj, poročajo agencije.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 13:03 25. November 2015.

    Štuhec je SSDSS ovec

  • 08:27 25. November 2015.

    G.Štuhec sigurno ni govoril takih bedastoč !<br />Prav vsaka stvar dobra, ali slaba je povod, da se udari po nas …

  • 13:21 24. November 2015.

    Lunca, ne pretiravaj,saj on je en od bolj sodobnih . Moti me tvoj he..he.. Potem ukinimo parlament, stranke, predsednika države....he...he..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.