Papež pri izobčenem Fidelu Castru

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Papež Benedikt XVI. je med današnjo mašo v Havani pridigal o potrebi po spremembah na Kubi in po svetu. Na trgu se je sicer zbralo okoli 600 tisoč ljudi, a nekateri verjetno tam niso bili povsem prostovoljno. Kubanske oblasti so namreč razglasile dela prost dan, šole pa so dobile navodilo, da na mašo pripeljejo učence.
Oglej si celoten članek

Papež danes zaključuje obisk na Kubi, pred slovesom se je srečal tudi z upokojenim voditeljem Fidelom Castrom. Srečanje je potrdil tiskovni predstavnik Vatikana Federico Lombardi, a podrobnosti ni zaupal.

V Havani je Benedikt XVI. sicer pridigal o potrebnih spremembah na Kubi ter pozval kubanske oblasti, naj Cerkvi omogočijo več prostora za delovanje.

Na Trgu revolucije se je po poročanju zbralo okoli 600 tisoč ljudi. A nekateri tja morda niso prišli  povsem prostovoljno. Kubanske oblasti so namreč razglasile dela prost dan, šole pa so dobile navodilo, da na mašo pripeljejo učence. Nekaj ljudi je pred novinarji izjavljalo, da so zmedeni, saj so jim oblasti doslej prepovedovale obiske maš, zdaj pa jih silijo k udeležbi.

Velika noč naj postane praznik

Benedikt XVI. je Raula Castra zaprosil, naj velika noč postane na Kubi praznik, podobno kot je Janez Pavel II. pred 14 leti Fidela Castra zaprosil, naj bo praznik božič. "Z veseljem ugotavljam, da je Kuba naredila korake v smeri večjega izražanja vere v javnosti, vendar se morajo ti koraki nadaljevati za dobro vse družbe," je povedal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:50 28. Marec 2012.

    Haaaaahahahah komaj sem začel brat in potem naletim da je papež pridrigal. Taprav se je oglasil XD.<br /><br />"naj Cerkvi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.