Papež s svojim vedenjem presenetil zbrane

Foto: Profimedia
Papež Frančišek se je v ponedeljek, ko je nastal posnetek, mudil v italijanskem mestu Loreto.
Oglej si celoten članek

Posnetek ne bi bil nič nenavadnega, če ne bi papež vernikom odmikal desno roko. Na njej ima namreč papeški prstan, ki so ga verniki želeli poljubiti. 

Kot navaja BBC, je papež v 53 sekundah kar 19-krat umaknil roko, ko so verniki želeli poljubiti prstan. Eden od vernikov je zaradi papeževega hitrega odmika poljubil kar svojo roko. 

Medtem ko nekateri menijo, da se je papežu mudilo, so drugi prepričani, da papežu ta tradicija ni všeč. Na ta način naj bi želel poskrbeti, da bi ljudje to opustili. 

Papež nosi prstan na sredincu desne roke. Vsak papež ima svoj prstan. Po smrti namreč papežev prstan takoj uničijo in tako simbolično oznanijo konec papeževega vladanja.   

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • mph
    17:22 27. Marec 2019.

    Ha ha ha ha ....

  • 07:35 27. Marec 2019.

    pravljice, pejd delat lenoba

  • 07:30 27. Marec 2019.

    panker jedni...bravo Francl

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.