Papež se je rokoval z diktatorjem

Foto: TwitterCatholicNewsSvc Mugabe Foto: EPA Mugabe
Umestitvene maše Frančiška I. se je udeležilo 200 tisoč ljudi, med njimi je bilo tudi mnogo državnikov. Prišel je celo predsednik Zimbabveja Robert Mugabe.
Oglej si celoten članek

Njegov prihod je bilo presenečenje, saj so mu potovanje po državah Evropske unije zaradi obtožb o množičnih kršitvah človekovih pravic v njegovi državi prepovedali. Tiskovni predstavnik Vatikana Federico Lombardi je sicer že pred današnjim dogodkom razložil, da nikogar niso povabili, tako kot tudi nikomur niso prepovedali prihoda v Vatikan.

Mugabe je bil v Vatikanu nazadnje leta 2011 ob beatifikaciji Janeza Pavla II. Leta 2005 pa ga je papež Benedikt XVI. preko predstavnika v Vatikanu pozval k boju proti korupciji in k zavzemanju za pravno državo.

Francozi jezni na predsednika

Slovesnosti se za razliko od diktatorja ni udeležil francoski predsednik Francois Hollande, s čimer je razočaral 61,5 odstotka Francozov, je pokazala anketa časnika "Le Parisien". Hollande se očitno drži tradicije. Tudi Jacquesa Chiraca leta 2005 ni bilo na umestitveni maši papeža Benedikt XVI.
Francija je sekularna republika, kjer je vera strogo ločena od države, si njuno odsotnost razlagajo tuji mediji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:19 19. Marec 2013.

    BRAVO Francija! Tako se dela! Cerkev je strogo ločena od države. V naši preljubi Sloveniji pa je to samo mrtva …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.