Papež: Sem v zadnji fazi življenja

Foto: EPA
Foto: EPA
Papež pravi, da je na poti proti domu.
Oglej si celoten članek

Papež Benedikt XVI., ki je pred petimi leti odstopil s položaja, je v pismu, ki so ga objavili italijanski mediji, spregovoril o svojem počutju. Papež Benedikt XVI. se je v pismu, objavljenem v Corriere della Sera, zahvalil bralcem za dobre želje, ki jih je prejel v dneh, ko bo minilo pet let od njegovega odstopa. 

"Ganjen sem, da toliko bralcev zanima, kako preživljam dneve v tem zadnjem obdobju svojega življenja," njegove besede prenaša Reuters. "Rečem lahko le, da me zapuščajo fizične moči in da sem na notranjem romanju proti domu." 

Benedikt XVI. je pretresel rimskokatoliško cerkev, ko je februarja 2013 kot prvi papež po šestih stoletij odstopil s položaja. Od odstopa dalje živi v nekdanjem samostanu v Vatikanu. V javnosti se je v zadnjih petih letih pojavil le redko. 

Ljudje, ki so nekdanjemu papežu blizu, pravijo, da je njegov um bister kot nekdaj, težave pa ima s hojo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:04 8. Februar 2018.

    Na koncu fizičnih moči??A jih sploh ima??Saj če bi v svojem življenju fizično delal se boril za kruh,kakor smo mi …

  • 15:54 7. Februar 2018.

    Benedikt XVI. je pretresel rimskokatoliško cerkev, ko je februarja 2013 kot prvi papež po šestih stoletij odstopil s položaja......lahko bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.