Papež zaskrbljen zaradi Libije

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Papež je zaskrbljen nad varnostjo civilnega prebivalstva in uporabo orožja v Libiji.
Oglej si celoten članek
Pozivam mednarodne organizacije in vse, ki nosijo politično in vojaško odgovornost, naj nemudoma začnejo dialog, ki bo ustavil uporabo orožja.
Benedikt XVI.

Papež Benedikt XVI. je danes mednarodno skupnost pozval k takojšnjemu začetku dialoga v Libiji in prekinitvi ognja.

Zaskrbljen je nad varnostjo civilnega prebivalstva v Libiji. Skrbi pa ga tudi uporaba orožja in dogodki, ki se tam odvijajo, poroča Reuters.

Ob nedeljski molitvi angelovega čaščenja v Vatikanu je Benedikt XVI. izpostavil, da je v trenutkih vse večjih napetosti nujno treba uporabiti vsa diplomatska sredstva in podpreti tudi najšibkejši znak odprtosti in volje po spravi vseh vpletenih strani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.