Papeža naj bi umorili

Foto: EPA
Foto: EPA
Papežu Benediktu XVI. naj bi grozil atentat. Umrl naj bi še letos.
Oglej si celoten članek

Italijanski dnevnik Il Fatto Quotidiano je objavil pismo, v katerem kolumbijski kardinal Dario Castrillon Hoyos papeževe najožje sodelavce opozarja na možnost, da proti njemu nastaja zarota in da bi utegnili atentat izpeljati v letu dni.

Za vznemirjenje so, kot piše kolumbijski kardinal, poskrbele besede nadškofa iz Palerma Paola Romea, ki da je na potovanju na Kitajsko novembra lani napovedal, da bo papež umrl do novembra letos, piše časnik.

Nadškof Romeo naj bi ozadje atentata na papeža opisal v podrobnostih, piše kolumbijski kardinal. Hkrati pa naj bi napovedal, da že obstaja dogovor o nasledniku papeža Benedikta XVI., ki da bo imel italijanske korenine.

S vprašanjem naslednika naj bi se že ukvarjal tudi papež Benedikt XVI. Izbral naj bi milanskega nadškofa, kardinala Angela Scolo, v objavljenem pismu še piše kolumbijski kardinal.

Pismo je napisano v nemščini, z datumom 30. december 2011. Predstavnik za stike z javnostmi v Vatikanu Federico Lombardi je po poročanju italijanskih medijev zapise označil kot blodnje, ki jih ne jemljejo resno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 21:20 10. Februar 2012.

    Je pa bil v Hitlerjugend, dokazano!<br /><br />Je pa tudi res, da je bila Hitlerjugend takrat v Nemčiji skoraj nekaj …

  • 17:59 10. Februar 2012.

    Tole tvoje pisanje je laž. Benedikt ni bil nikoli SSovec.

  • 13:28 10. Februar 2012.

    In kako to vpliva na nas? Na kakrsenkoli nacin?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.