Papeža obtožila zločinov

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Dva nemška odvetnika prijavila papeža Benedikta XVI. zaradi zločinov nad človeštvom.
Oglej si celoten članek

Christian Sailer in Gert-Joachim Hetzela, nemška odvetnika iz Marktheidenfelda na Bavarskem, od koder prihaja tudi papež Benedikt XVI., sta minuli teden tožilcu Luisu Moreni Ocampu na mednarodno sodišče v Haag predložila dokument s 16.500 besedami, obtožbe zoper papeža pa se nanašajo na "tri svetovne zločine, ki jih do sedaj še niso odpovedali", poroča Irish Times.

Papež naj bi bil odgovoren za "ohranjanje in vodenje svetovnih totalitarnih režimov prisile, ki si svoje člane podjarmlja s strašljivimi in zdravju nevarnimi grožnjami", trdita odvetnika.

Odvetnika sta prepričana še, da je papež odgovoren za "ohranjanje usodne prepovedi uporabe kondomov", čeprav nevarnost okužbe z virusom HIV obstaja, kriv pa je tudi za "vzpostavitev in vzdrževanje sistema prikrivanja spolnih zločinov", ki so jih širom sveta zagrešili katoliški duhovniki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.