Papeža tožijo za zločine proti človečnosti

Foto: EPA
Foto: EPA
Zastopniki žrtev spolnih zlorab so danes proti papežu Benediktu XVI. na Mednarodnem kazenskem sodišču vložili tožbo zaradi zločinov proti človečnosti.
Oglej si celoten članek

Tožbo sta vložila skupina Mreža preživelih žrtev spolnih zlorab duhovnikov (SNAP) in organizacija za človekove pravice Center za ustavne pravice.

V tožbi papeža Benedikta XVI. in še tri visoke vatikanske uradnike obtožujejo, da so omogočali sistematično prikrivanje posilstev in spolnih zlorab otrok, poroča agencija Reuters.

Mednarodno kazensko sodišče (ICC), kjer so proti papežu vložili tožbo, je letos zaradi zločinov proti človečnosti sicer odredilo aretacijo polkovnika Gadafija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 19:36 13. September 2011.

    odgovarjali bojo vsi...tudi naši voluharji ,ko jim bo drhal sodila...

  • 18:23 13. September 2011.

    Papanazziju bo njegov osebni zdravnik dr.J.Mengele izdal spričevalo,da je hudo bolan in ne more spremljat procesa in posledično zaradi bolezni …

  • 17:34 13. September 2011.

    Noben iz Vatikana ne bo nikoli odgovarjal za nobene zločine. Vsi imajo diplomatsko imuniteto.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.