Papuo stresel močan potres

Foto: Žurnal24 Po močnem potresu v Tihem oceanu z magnitudo 7,6 je bilo za območje Vanuatuja, N
Indonezijski otok Papua Nova Gvineja je stresel močan potres; nevarnost cunamija preklicali.
Oglej si celoten članek

Potres z magnitudo 7,1 je stresel morska tla z epicentrom 537 kilometrov severozahodno od glavnega mesta Papue Nove Gvineje Port Moresebyja. Potres se je zgodil na globini 22 kilometrov, indonezijske oblasti pa so že izdale opozorilo o cunamiju, a so ga kmalu zatem preklicale.

Le pol ure pred tem pa je na istem območju tla stresel potres z magnitudo 7,2, ki pa ni sprožil cunamija. Njegov epicenter je bil na globini 77 kilometrov, kakšnih 75 kilometrov jugovzhodno od mesta Kimbe na otoku Nova Britanija.

Poročil o škodi ni, pristojne oblasti v Indoneziji pa so dejale, da potresov ni bilo moč čutiti v večjih mestih na indonezijskem delu otoka, kot so Džajapura in Merauke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.