"Parado raje odpovejte"

Foto: EPA
Foto: EPA
Srbski notranji minister Ivica Dačić organizatorje nedeljske parade ponosa v Beogradu poziva, naj v izogib nasilju raje odpovedo prireditev.
Oglej si celoten članek

Možnost, da bi v nedeljo prišlo do nasilja skrajnežev, je po ministrovem mnenju velika, saj so ti shod že napovedali. Policija ima na voljo ljudi in opremo, vendar ne v tolikšnem številu in na takšni stopnji pripravljenosti, da bi lahko preprečila morebitne množične izgrede, opozarja Dačić.

V nedeljo bo za varnost skrbelo pet tisoč policistov. "Policija se ne more spremeniti v Velikega brata. Kje so tisti, ki so bili aretirani lani?" se je v pogovoru z novinarji v Beogradu vprašal Dačić. Opozoril je, da se bodo na prireditvi zbrali ljudje različnih političnih usmeritev, pri čemer se ne bo natančno vedelo, kdo proti komu protestira.

Je prireditev res nujna?

Če bi bila odločitev v njegovih rokah, bi Dačić prireditev odpovedal, saj bi raje sam prevzel odgovornost za to, da prireditev sploh ne poteka, kot pa da pride do prelivanja krvi. Organizatorje je pozval, naj se vprašajo, ali je v situaciji, v kakršni je Srbija, parada nujno potrebna.

Lani je bilo v spopadih ob robu parade poškodovanih več kot sto ljudi, aretirali pa so jih več kot 180. Do spopadov med nasprotniki parade in policisti je prišlo pred in po sprevodu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • gec
    17:18 1. Oktober 2011.

    e moja črna vest kok si pametna.ti bom jaz povedal kako so srbi zgubili kosovo(med drugim me čist briga za …

  • gec
    17:15 1. Oktober 2011.

    tebi so možgani odpovedali,samo da se tega ne zavedaš.

  • gec
    17:14 1. Oktober 2011.

    čoban ti mamico kavsa na njivi golazen babja,a te nobeden noče nažgat al kaj,pa možgančki izumirajo???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.