Paralizirana se je izstradala, da ne bi bila v breme

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Christina je pisala blog o življenju in odnosih po skoku v bazen, ko si je zlomila vrat in ostala paralizirana.
Oglej si celoten članek

Christina Symanski iz ZDA je nekega jutra pred šestimi leti skočila na glavo v plitek bazen in ostala paralizirana. Življenje v vozičku jo je zlomilo, zato se je odločila raje umreti kot biti v breme drugim, njene besede navaja Daily Mail. Idejo o stradanju do smrti je dobila pri kvadriplegiku, ki ga je spoznala na zdravljenju. Umrla je dva meseca po zadnjem obroku – klobasi in orehih. Poleg tega je nehala jemati zdravila in dnevno popila le nekaj požirkov vode.

Pisala je blog

Christina je do smrti ob pomoči drugih pisala blog, v katerem je opisala svojo nesrečo in življenje po njej. Oče in mačeha sta ji govorila, kako dolgo sta potrebovala, da sta se sprijaznila z dejstvom, da bo odslej ovisna od njih. Ločila sta jo od prijateljev, še piše, in ji očitala, da ne bi bila paralizirana, če se večer prej ne bi napila.

Veliko je pisala tudi o svojem fantu Jimmyju Morgatiju, ki jo je izvlekel iz bazena. Takrat bi se morala vseliti v svoje stanovanje, a sta jim Christinina starša prepovedala druženje, ker sta tudi Jimmyja delno krivila za tragedijo.

"Odvisnost od drugih me je ubijala"

"Vedela sem, da ne bo nikoli bolje. Nisem prenesla, da bi bil Jimmy obsojen na pekel, v katerega se je spremenilo moje življenje. Preveč sem ga imela rada, da bi bila sebična. Morala sam ga pustiti, čeprav bi me to ubilo," je Christina napisala v blogu.

Z Jimmyjem sta zvezo končala pol leta po nesreči, a sta kljub temu ostala v odličnih odnosih. Pomagal ji je napisati e-knjigo o njenem življenju.

"Ta odvisnost od drugih me je ubijala. Ničesar nisem mogla sama, bilo mi je tudi neprijetno, ker sem potrebovala pomoč pri higienskih in drugih navadah," je bila iskrena in pojasnila, da je sodu izbil dno izlet v Disney World, a iz hotelske sobe sploh ni izstopila, ker je bila preveč bolna. Takrat se je odločila nehati jesti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.