Paravinja: Med zaslišanjem so me pretepli

Foto: MUP RS
Foto: MUP RS
Paravinja na sodišču zanika poskus posilstva. Trdi, da so ga v Banjaluki pretepli in izsili izjavo. Pri iskanju 17-letne Antonije nič novega.
Oglej si celoten članek

Draganu Paravinji so danes na sodišču v Sokolcu v Bosni in Hercegovini začeli soditi za poskus posilstva iz leta 2002.

Dejal je, da se ne čuti krivega za poskus posilstva. Povedal je, da je prejel obtožnico, jo razumel, vendar ni kriv. "Izjavo sem že dal, ker pa so me v Banjaluki pretepli in izsilili izjavo, nimam volje, da bi povedal karkoli, saj je minilo že veliko časa," je na sodišču povedal Paravinja. Hotel je celo pokazati modrice, vendar ga je sodnica zavrnila, češ da to ni vezano na primer, zaradi katerega so se zbrali.

Pol ure se mu je upirala
Kljub drugačnim napovedim, se danes na sodišču ni pojavila njegova žrtev. Ta bo morda pričala na enem izmed prihodnjih narokov. Danes 27-letna ženska je pred dnevi svojo zgodbo povedala časniku Dnevni avaz. Paravinja naj bi jo napadel med štopanjem na cesti med Palami in Jahorino. Pri mestu Dvorište naj bi po njenih besedah ustavil avtomobil in jo poskušal posiliti. Prerivala naj bi se okoli pol ure, nato pa naj bi Paravinja opustil svoje namene in jo odpeljal do Jahorine. Svojega napadalca pa je prepoznala na podlagi fotografije, ki ji jo je pred dnevi pokazala policija. Če ga spoznajo za krivega, ga čaka od enega do desetih let zapora.

Odločilni dan za iskanje Antonije
Na Hrvaškem iskalna akcija 17-letne Antonije Bilić v Brljanskem jezeru prehaja v zaključno fazo.

Danes sodeluje okoli 170 ljudi, vendar za zdaj niso našli še nič novega.

Jezero naj bi po poročanju nekaterih hrvaških medijev že danes izsušili do konca. Po nekaterih drugih poročilih pa bodo črpalke prižgane še do jutri zjutraj, ko bodo izvedli zaključno preiskavo. V vsakem primeru pa bo že danes gladina jezera dovolj nizka za temeljito preiskavo dna.

Paravinja namreč še naprej vztraja pri trditvah, da je Bilićevo zadavil, njeno truplo pa odvrgel v vodo. Policija njegovim izjavam ne verjame povsem, če na dnu jezera ne najdejo ničesar, bodo preiskavo usmerili drugam. Vse več je namreč namigovanj, da naj bi bila Antonija žrtev trgovine z ljudmi. "Za zdaj ne vemo, ali gre za trgovino z ljudmi. Pride v poštev, vendar nimamo trdnih indicev," je povedal Predrag Brkopac, načelnik hrvaške kriminalistične policije.

Včeraj so potrdili, da kri, ki so jo našli v tovornjaku Paravinje, dejansko pripada Antoniji. Po pojasnilih policije to kaže na neke vrste nasilja nad njo, vendar ne potrjuje, da je prišlo do umora.

Serijski posiljevalec
Paravinja ima sicer na grbi kar nekaj obtožb o posilstvih – lani naj bi posilil še 25-letno dekle iz okolice Splita. Poskusa posilstva in posilstva ga bremenijo še v Srbiji, kjer je bil zaradi enakih dejanj že obsojen na štiri leta in pol zapora.

Njegov posiljevalski pohod bi sicer lahko ustavile slovenske oblasti, ki so ga na podlagi mednarodne tiralice dvakrat prijele,vendar tudi dvakrat proti plačilu varščine izpustile. Ko so slovenski organi februarja 2009 prejeli odločbo o njegovi izročitvi Srbiji, je Paravinja že pobegnil iz Slovenije.

Obstaja sicer sum, da je povezan tudi z izginotjem 17-letne Ljubljančanke Doroteje Pasar leta 2007.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:09 6. Julij 2011.

    ah to so srbska posla..in nikoli krivi! Za vse so drugi krivi...pa verjetno je to srbski junak??

  • 09:46 6. Julij 2011.

    ...kakšno sojenje...mučit ga, da počasi crkuje...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.