Pariško predmestje se je znova vnelo

Foto: Žurnal24 Policijski avtomobil se pelje mimo zažganih ostankov vozila, žrtve nočnega nasil
V predmestju Pariza so izbruhnili nemiri, potem ko sta v trčenju s policijskim avtomobilom umrla mladoletna motorista.
Oglej si celoten članek

V spopadih med izgredniki in policisti v predmestju Villiers-le-Bel, kakih 20 kilometrov severno od francoske prestolnice, je bilo ranjenih več kot 20 policistov. Na desetine razjarjenih protestnikov je napadlo in zažgalo lokalno policijsko postajo in neko bencinsko črpalko, ogenj pa so podtaknili tudi pod približno 20 avtomobilov, s katerimi so zaprli pot posebnim policijskim enotam. Policija je aretirala najmanj sedem protestnikov.

Mladostnika, ki sta izgubila življenje, sta bila stara 15 in 16 let. Policijski avtomobil, v katerega sta treščila, ju po prvih podatkih ni zasledoval. Dogajanje v pariškem predmestju spominja na čas izpred dveh let, ko so po Franciji divjali hudi nemiri. Izzvala jih je smrt mladeničev, ki sta umrla zaradi električnega šoka, medtem ko sta se skrivala pred policijo. V treh tednih nemirov je bilo zažganih okoli 10.000 avtomobilov in 300 zgradb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.