Parkirišča, namenjena le ženskam

Voznica na Kitajskem je bila pri svojem parkirnem manevriranju tako nespretna, da je z vozilom končala v vodi. Fotografije so se po spletnih omrežjih bliskovito razširile; med drugim so za sabo potegnile tudi razprave o primernostih posebnih parkirnih prostorov le za ženske.
Oglej si celoten članek

Wuxi, provinca Jiangsu. Voznica Mercedes – Benza je namesto na parkirnem prostoru končala v mlakužasti vodi. Uspela je sicer splezati na streho vozila, od koder so jo nato rešili gasilci, piše Daily Mail.

To je le ena izmed zgodb o ženski vožnji, ne le parkiranju, ki so v zadnjih tednih zaokrožile na spletnih omrežjih na Kitajskem. Vroč trenutek žgočih razprav o (ne)sposobnosti žensk za volanom je izkoristilo nakupovalno središče v Shanghaju, ki je – tako, kot imamo za primere invalidov – na parkirišču posebna mesta namenil le ženskim voznicam.

Najbrž ni potrebno izpostavljati, da so ti parkirni prostori v prvi vrsti širši, s čimer naj bi damam za volanom prihranili marsikateri bridki moment parkiranja. Nenazadnje si nakupovalno središče želi, da bi bile dame pri njih predvsem srečne in zadovoljne.

Poteza nakupovalnega središča je le še razvnela debate o parkiranju in vožnji žensk. Slednje na eni strani izpostavljajo statistiko nesreč, ki je na njihovi strani, moški pa po drugi strani izpostavljajo številne osebne izkušnje, s katerimi naj bi dokazali, da se ženske za volanom v resnici znajdejo slabše od njih. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.