Pazniki zapornike najbolj zlorabljajo v Indianapolisu

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zadnja raziskava ameriškega zveznega ministrstva za pravosodje je ugotovila, da zapornike pazniki najbolj spolno zlorabljajo v Indianapolisu, kjer to seveda odločno zanikajo.
Oglej si celoten članek

Pravosodno ministrstvo je objavilo poročilo o raziskavi, ki so jo na podlagi pogovorov z zaporniki izvedli od februarja 2011 do maja 2012. V zaporu oziroma priporu okrožja Marion v Indianapolisu, kjer obtoženci čakajo na izrek kazni, jih je od 62 zapornikov spolne zlorabe s strani paznikov prijavilo skupaj pet. To pomeni 7,7-odstotno stopnjo zlorab, medtem ko je nacionalno povprečje v priporih le 1,8 odstotka. Odvetnik šerifovega urada okrožja Marion Kevin Murray je nemudoma sporočil, da poročilo nima nobene osnove, ker niso prejeli nobenih prijav o zlorabah niti ni bilo nobenih tožb.

Stopnja zlorab v zaporu v Baltimoru je 6,7-odstotna, v St. Louisu in Philadelphii pa 6,3-odstotna. Najhuje je sicer v zaporu indijanskega rezervata Oglala Sioux v Južni Dakoti, kjer je stopnja zlorab 10,8-odstotna. V ZDA imajo 80 takšnih posebnih zaporov le za staroselce v njihovih rezervatih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.