Pepsi bo vlagal na Tajskem

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ameriški proizvajalec pijač in prigrizkov PepsiCo bo za postavitev nove tovarne na Tajskem investiral 170 milijonov dolarjev.
Oglej si celoten članek

PepsiCO namerava z omenjeno investiciji obdržati konkurenčno prednost, ki jo ima na nekaterih trgih pred Coca-Colo, prav tako pa namerava v prihodnjih treh letih občutno povečati izdatke za marketing na Tajskem.

Pepsijev primat na tajskem trgu bo namreč novembra postavljen pred novo preizkušnjo, saj takrat poteče 59-letna pogodba s tajskim proizvajalcem steklenic in distributerjem Sermsuk.

Pepsi zato išče nove lokalne distributerje, da bi še pred iztekom pogodbe sklenil nov dogovor. Tajski distributer in proizvajalec pijač Sermsuk namreč namerava takoj po izteku pogodbe na trg vstopiti s svojo pijačo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:53 27. Oktober 2012.

    Tako bo lastnikom zaradi cenejše delovne sile padlo še več denarja v žep. Koncentracija kapitala se pospešeno nadaljuje. Kako dolgo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.