Pes z izjemno policijsko kariero

Foto: EPA
Foto: EPA
Pes Aldo od francoske policije dobil medaljo za pogum in predanost. S svojim smrčkom pomagal pri prijetju 1.700 tihotapcev drog.
Oglej si celoten članek

Belgijski ovčar Aldo se je pri policiji v Bordeauxu "zaposlil" leta 2006. Od takrat je poskrbel za 1.700 aretacij domnevnih tihotapcev droge – torej skoraj eno na dan. Samo v tem letu so z njegovo pomočjo aretirali že 475 nepridipravov. Njegov vodnik ni bil nagrajen.

"Aldo je policijski pes z absolutno izjemno kariero," je na slovesnosti ob podelitvi odlikovanja dejal šef regionalne policije Patrick Stefanini. V Franciji je bilo doslej odlikovanih manj kot deset policijskih psov. Upamo, da je bila medalja pospremljena s kakšno slastno kostjo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.