Peticija in državljanstvo za junaka

Foto: Le MOnde
Foto: Le MOnde
150.000 ljudi zahteva državljanstvo za Lassano Bathilyja, ki je rešil 15 talcev med napadom v košer trgovini v Parizu.
Oglej si celoten članek

Tisoči so podpisali peticijo, s katero želijo počastiti junaka Lassana Bathily, ki je med napadom na košer trgovino v Parizu minuli petek rešil 15 talcev. Peticijo je v enem dnevu podpisalo več kot 150.000 ljudi.

Policija mislila, da sodeluje z napadalcem

Podpisniki ob tem od francoskih oblasti zahtevajo podelitev državljanstva 24-letnemu afriškemu imigrantu, ki je tvegal svoje življenje, da je rešil judovske talce. Med akcijo je izključil elektriko, s katero je preprečil, da bi se talci, med njimi mama s svojim otrokom, podhladili. Skupina se je namreč med napadom skrila v hladilnico. Iz stavbe je pobegnil z dvigalom za blago in policiji predal pomembne podatke. Sprva je polcija mislila, da je sodelavec strelca. Z dvignjenimi rokami se je moral uleči na tla, preden so oblasti spoznale, kakšno delo je Bathily v resnici naredil.

Ko so talci po policijski akciji prišli iz stavbe, so se zahvalili Bathilyju. Med štirimi ubitimi talci v trgovini je bil tudi Yohan Cohen, ki je hotel zaščititi tri leta starega otroka, zato ga je napadalec ubil. Napadalec v trgovini Hyper Cashe na vzhodu Pariza je bil Ahmedy Coulinaly, najverjetneje sodelavec bratov, ki sta napadla satirični časopis Charlie Hebdo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.