Petra udarila po Avstriji

Foto: Žurnal24 Avstrijski gasilci po državi še danes odpravljajo posledice silovitega neurja. (
Slovenija se je kljub drugačnim napovedim izognila divjanju nočnih neurij, so pa zato te toliko bolj prizadele dele Nemčije in Avstrije, od koder poročajo tudi o smrtni žrtvi.
Oglej si celoten članek

Pri severnih sosedih je bilo najhuje v Zgornji Avstriji, na Štajerskem, Tirolskem in v okolici Salzburga, saj so več delov države zalivale velike količine dežja, ki jih je spremljal orkanski veter in debela toča. Klestilo je po poljščinah, strehah in avtomobilih, lomilo je drevje.

Neurje, ki so ga krstili za "Petro", je bilo na Štajerskem v bližini Radgone usodno za 37-letnega gasilca, ki ga je okoli pol tretje ure zjutraj med vračanjem domov z dolžnosti zadela strela. Poškodovana je tudi njegova žena.

Foto: Žurnal24 main strela, neurje

 

Innsbrück postal Benetke
Stari del tirolske prestolnice Innsbrück je bil v soboto zvečer po poročanju  Kronen Zeitunga nekaj časa celo do 60 centimetrov pod vodo, saj je toča zamašila vse kanalizacijske odtoke. Voda je zalivala kleti, podvoze in predore, zato je bil promet nemogoč. Samo na Tirolskem je v kmetijstvu najmanj 1,8 milijona evrov škode. Na avstrijskem Štajerskem so zemeljski plazovi zaprli železniško progo.

Na Dunaju so morali prekiniti prireditev Life Ball na predvečer konference o aidsu, kamor so bili med drugim povabljeni nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton in igralki Sharon Stone ter Whoopi Goldberg.

Na Bavarskem jo je najslabše odneslo mesto Passau z okolico, skupna škoda znaša več milijonov.

V Grčiji pa gori ...
Medtem pa se gasilci in prostovoljci v Grčiji še vedno borijo s kar 45 požari v okolici Aten, ki divjajo že tretji dan in ogrožajo tudi stanovanjske predele, tako da so morali ponekod izvesti evakuacije. Vendar so gasilci optimistični in trdijo, da imajo stvari pod nadzorom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.