Petstotaka ne bo več iz tiskarne

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Evropska centralna banka (ECB) se je odločila, da bo prenehala z izdelovanjem in izdajanjem bankovca za 500 evrov.
Oglej si celoten članek

Bankovec za 500 evrov tako ne bo del serije Europa. Kot so napovedali, ga bodo nehali izdajati do konca leta 2018, ko bodo predstavili novi podobi bankovca za 100 in 200 evrov iz prej omenjene serije Europa. 

Petsto evrski bankovci bodo ohranili svojo vrednost in boste z njimi lahko plačevali tudi po tem, ko jih bodo nehali izdajati, so še zapisali v sporočilu za javnost ECB.

Terorizem odnesel bankovec

V zadnjem času so se krepili pozivi k zaustavitvi tiskanja bankovcev za 500 evrov, saj obstajajo tveganja, da je mogoče bankovce z velikimi zneski zlahka uporabiti za financiranje terorizma.

Na probleme v povezavi z bankovcem za 500 evrov je med drugim opozorila Evropska komisija v februarskem akcijskem načrtu za zaostritev boja proti financiranju terorizma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.