Pijan povozil šest ljudi

Na Poljskem se je novo leto začelo tragično. Pijani voznik je ubil šest ljudi.
Oglej si celoten članek

Na severozahodu Poljske je pijani voznik zapeljal v območje za pešce in pri tem ubil šest ljudi. Po navedbah policistov je žrtve, ki jih je zadel avtomobil, vrglo več metrov v zrak. En otrok je še v smrtni nevarnosti.

Med žrtvami nesreče so trije člani iste družine - policist, njegova žena in devetletni sin. Še dva otroka iste družine sta bila hudo poškodovana. Družina se je s prijatelji sprehajala na območju za pešce v središču mesta Kamien Pomorski, ko je nespametni voznik zapeljal na pločnik in nato vanje.

Test, opravljen na kraju nesreče, je pokazal, da je imel voznik v krvi skoraj dva promila alkohola. 26-letni storilec je sicer stari znanec policije. Pri 19 letih so ga že aretirali zaradi vožnje pod vplivom alkohola, leta 2006 pa so mu za leto dni odvzeli vozniško dovoljenje.

Opozarjajo na toleranco do alkohola

Po nesreči se je na Poljskem razvnela razprava o strožjih kaznih za alkoholizirane voznike. Notranji minister Bartlomiej Sienkiewicz je ob tem opozoril na odnos številnih Poljakov do alkohola. "Težava s pijanimi vozniki je, da za takšno obnašanje v družbi obstaja veliko razumevanja," njegove besede povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Po mnenju Sienkiewicza pa zaostrovanje kazni ne bi imelo veliko smisla. "Ključ je v odnosu ljudi. Nujna je odgovornost," je poudaril.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.