Pijana zakurila žar, zgorelo 64 avtov

Škodo bosta morala poplačati moška, ki sta nespametno zakurila žar na travniku s popolnoma suho travo.
Oglej si celoten članek

32-letni in 37-letni moški sta uživala v lepem nedeljskem popoldnevu, si privoščila nekaj alkohola, nato pa zakurila majhen žar. Mislila sta, da sta ogenj v celoti pogasila, a se je ta po posušeni travi širil s "svetlobno" hitrostjo.

Bali so se za življenje

Francoski The local poroča, da je okoli 1.500 ljudi, ki so prišli na ogled motoshow-a, brezglavo tekalo naokoli, saj so se bali za življenje. Požar se je resnično hitro širil in so se ustrašili, da bodo ostali ujeti znotraj gorečega obroča.

Ravno zato tudi gasilci in varnostniki niso dovolili lastnikom avtomobilov, parkiranim na travniku, da bi reševali svoja vozila. Obstajala je namreč prevelika nevarnost.

"V glavi smo imeli le eno stvar. To je reševanje življenj," je za The Local pojasnil policist.

Dve leti zapora in povrnitev škode

Z ognjenimi zublji se je borilo približno 40 gasilcev, a je kljub hitremu odzivu zgorelo 64 avtomobilov.

Takoj so pričeli s preiskavo, kdo je odgovoren za požar, nespametna moška pa sta sama prišla do policistov in priznala svoj napako. Grozi jima do dveh let zapora, morala pa bosta vsem besnim lastnikom avtomobilov povrniti vso nastalo škodo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:13 9. September 2013.

    okusno...opel na žaru!!

  • 09:08 9. September 2013.

    Francija je kar velika! Kje pa se je to zgodilo? Amm... 'Brittanny'...<br /><br />Iz tgea izvemo dve stvari:<br /><br />1. …

  • 17:15 8. September 2013.

    novinarju nebi škodilo malo splošne razgledanosti, to ni trava ampak slama po žetvi, katera ostane v zemlji

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.