Pilot je imel doma svoj simulator letenja

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Pilot boeinga malezijske letalske družbe, ki je z 239 ljudmi iz radarjev izginil v soboto, je ves svoj prosti čas posvečal izobraževanju in izpopolnjevanju svojih letalskih veščin z boeingom 777.
Oglej si celoten članek

53-letni Zaharie Ahmad Shah, kapitan pogrešanega letala, je imel po pričevanju nekdanjega sodelavca doma celo simulator letenja z boeingom 777. Njegovi sodelavci pričajo, da je vedno želel postati pilot, svojo kariero v pilotski kabini pa je začel davnega leta 1981.


Tisti, ki so z njim delali, vedo, da je boeing 777 poznal do najmanjših potankosti. "Bil je letalski genij. Karkoli si ga vprašal, je odgovor izstrelil kot iz topa," pojasnjuje njegov nekdanji kopilot.

Kako je ljubil letenje, razkrivajo tudi pilotove fotografije iz družbenega omrežja Facebook, kjer se vidi, da je imel doma simulator letenja in številne makete ter slike letal. "Vedno smo ga dražili, zakaj nosi delo s seboj domov," pravi pilot, ki je Zaharija spoznal pred 20 leti.

Zahari je bil član državnega združenja pilotov, kjer so povedali, da ne obstaja možnost, da zakrivil padec letala. "Nekaj izjemnega bi se moralo zgoditi, da ne bi obvladal letala," je dejal še en pilot družbe Malaysia Airlines.

Zahari je v svoji pilotski karieri upravljal z letali Fokker F50, Boeing 737 in Airbus A300. Pri družbi je bil zaposlen več kot tri desetletja, na "računu“ pa ima več kot 18 tisoč ur letenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:11 10. Marec 2014.

    Jaz ga imam tudi . Ne vem kaj so s tem hoteli povedati. Vsi piloti imajo doma simulator , tko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.