Pilot med pristajanjem ostal brez roke

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pilotu se je med pristajanjem odprla spojka, ki je ročno protezo povezovala s krmilom. Pristal enoročno.
Oglej si celoten članek

Pilot potniškega letala je med pristajanjem v Belfastu na Severnem Irskem izgubil nadzor nad letalom, ker mu je odpadla ročna proteza. Na letu iz britanskega Birminghama letalske družbe Flybe je bilo 47. potnikov.

Odprla se je spojka

Nezgoda se je zgodila 12. februarja, javnost pa je zanjo izvedela ob objavi poročila britanskega urada za preiskovanje letalskih nesreč. Kljub težavam in kljub močnemu vetru, je pilotu uspelo srečno pristati.

46-letni pilot je še tik pred začetkom pristanka preveril, ali je proteza za spodnji dele levice dobro pritrjena, nato pa izklopil avtopilota in začel ročno usmerjati letalo. Preden se je letalo dotaknilo tal pa se je spojka, ki je ročno protezo povezovala s krmilom, odprla in pilot je izgubil nadzor nad letalom.

Pristal enoročno

Sprva je pilotiranje nameraval predati kopilotu, vendar je zmanjkovalo časa, letalo pa je pristajalo med močnimi sunki vetra, zato je z  desnico, s katero bi moral držati ročico za plin, zagrabil krmilo in tako nekolo trdo pristal. Nihče od potnikov ni bil poškodovan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.