Pilot potnikom podal nenavadno vprašanje

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Pilot na letalu družbe EasyJet je potnikom zastavil nenavadno vprašanje, potem ko je ugotovil, da eden od dveh glavnih motorjev ne dela.
Oglej si celoten članek

Pilot na liniji med špansko Malago in angleškim Bristolom je tik pred načrtovanim vzletom potnikom zastavil najmanj nenavadno vprašanje, nato pa jih pozval še k bizarnemu glasovanju, ali bi sploh krenili na pot ali ne, piše The Sun.

Pilot je ugotovil, da eden izmed glavnih motorjev ne dela, kar je sporočil tudi potnikom. "Možnosti so 50:50, da bosta oba motorja delala normalno. Dajmo glasovati, ali poletimo ali ne. Dvignite roke tisti, ki ste za!" Da je bila stvar še hujša, let za Bristol je zamujal že kar 40 ur.

"Vsi smo bili nervozni in izčrpani zaradi dolgotrajnega čakanja. Ko smo se končno vkrcali na letalo in ko nam je pilot rekel, naj glasujemo, je eden izmed potnikov začel bruhati," je za The Sun povedal eden izmed potnikov na omenjenem letu, ki je vztrajal, da je jasno slišal pilotov poziv za glasovanje.

EasyJet vesti glede nenavadnega poziva pilota ni potrdil. "Pilot je svetoval potnikom, da zapustijo letalo, dokler se težava ne reši. Seveda ne bi poletel s pokvarjenim motorjem," so zapisali v sporočilu za javnost.

Letalo s pokvarjenim motorjem vendarle ni poletelo, potniki so v Malagi na vzlet čakali dodatnih 24 ur in se z drugim letalom vrnili domov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:40 13. Junij 2017.

    Folku še ni potegnilo,da nizkocenovniki letal ne vzdržujejo tako,kot resne letalske družbe,saj en malo večji servis Airbusa stane kar nekaj …

  • 23:10 12. Junij 2017.

    Morda je bilo to sarkastično vprašanje, kot odgovor na nejevoljne čakajoče potnike?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.