Pilot spal, ko bi moral pristati

Foto: Profimedia
Pristojni so že sprožili preiskavo, po tem, ko je pilot "nenamerno zaspal" med letom.
Oglej si celoten članek

Pilot tovornega letala, ki je z letališča v Devonportu na Tasmaniji letel proti otoku King, je med letom zaspal. Da je na letalu nekaj narobe, je postalo jasno, ko zračna kontrola ni uspela priklicati pilota, letalo pa je poletelo mimo letališča, kamor je bilo namenjeno. 

Pilot je moral narediti skoraj 50 kilometrov daljšo pot, ker je zaspal.  

Inšpektorji so že začeli s preiskavo. Poleg razgovora s pilotom bodo pod drobnogled vzeli tudi družbo, za katero dela omenjeni pilot. Posebno pozornost bodo namenili temu, kako poteka delo in pod kakšnimi pogoji delajo piloti. 

V družbi Vortex Air so povedali, da je bil to prvi polet tistega dne in prvi, ki ga je pilot opravil po dopustu. Avstralski mediji so poročali, da je pilot prišel na delo, čeprav je noč pred tem zaradi osebnih težav zelo malo spal. 

Družba Vortex Air je v izjavi za javnost zapisala, da zelo resno jemljejo varnost potnikov, posadke in pilotov. Poudarili so, da gre za zelo redek primer, o čemer priča tudi njihovo preteklo poslovanje.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:51 27. November 2018.

    Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprecje 95 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.