Pilot Vodopivec: "Vsa čast stevardesam, ki so mirile potnike"

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Po preiskavi v kateri so somalijske oblasti ugotovile, da je bil na delu terorist, ki ga je izsesalo iz letala, je spregovoril tudi srbski pilot slovenskega rodu Vladko Vodopivec.
Oglej si celoten članek

Policija mesteca Balada, ki leži trideset kilometrov od letališča v Mogadišu, je pristojne obvestila, da so prebivalci našli truplo samomorilca, ki ga je ob eksploziji letala dobesedno izsesalo iz letala. 

Medtem, ko je v javnosti zaokrožil posnetek kaotičnega dogajanja na letalu, dogajanja takoj po ekpsloziji,  mask, ki visijo nad prestrašenimi potniki - zabeležil ga je očitno zelo priseben potnik Awal Kullan, je spregovoril tudi pilot letala, ki je s potniki varno pristal na tleh.

"Slišal se je pok, kopilot je šel pogledat, kaj se dogaja, sam pa sem prevzel pilotiranja letala," je dogajanje opisal srbski pilot slovenskih korenin Vladko Vodopivec.

Motorji in hidravlika so normalno delovali, zato s pristajanjem ni bilo težav, je pojasnil: "Dim je zajel kabino, največ ga je bilo v trupu letala. Stevardesa je opravila odlično delo, ko je mirila potnike," je še dodal in pojasnil, da so bile v posadki poleg italijanskega kopilota, še stevardese iz Grčije, Kenije ter Bosne in Hercegovine.

"To je bila moja prva bomba in upam, da zadnja," je še dejal pilot in dodal, da je eksplodirala na višini okoli 3350 metrov: "Če bi bilo višje, ne vem, kako bi se končalo, "  izjavo pogumnega pilota navaja portal BBC-ja.

Preberite še:

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.