Pilotove zadnje besede: "Ni goriva"

Foto: EPA
Foto: EPA
Avdio posnetek pogovora med pilotom in kontrolnim stolpom v Kolumbiji razkriva dogajanje na letalu v minutah pred nesrečo.
Oglej si celoten članek

V svojem zadnjem stiku s kontrolnim stolpom je pilot razkril, da so v težavah. Na letalu ni delovala elektrika, prav tako ne GPS in radar, vrh vsega pa jim je zmanjkalo goriva. "Pomagajte nam," je zaklical pilot in dodal, da padajo. 

Letalo je strmoglavilo, v nesreči pa je umrlo 71 ljudi. Med preživelimi so trije nogometaši ekipe Chapecoensea iz Brazilije, stevardesa, novinar in letalski tehnik. 

Med umrlimi je 18 nogometašev prej omenjene ekipe, ki je bila na poti v Medellin, kjer naj bi odigrali prvo tekmo finala južnoameriškega pokala proti Atleticu Nacional. 

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.