Pirati natvezili in ugrabili

Foto: Žurnal24 Arctic Sea je znova v ruskih rokah.
Ruska mornarica je prijela osem moških, ki naj bi s pomočjo zvijače ugrabili tovorno ladjo Arctic Sea.
Oglej si celoten članek

Domnevni pirati po besedah ruskega obrambnega ministra Anatolija Serdjukova prihajajo iz Rusije, Latvije in Estonije, razlogi za dejanje pa so za zdaj neznani.  Serdjukov je povedal, da so se moški ladji približali z gumijastim čolnom in posadki natvezili, da so imeli nesrečo na morju.

Arctic Sea je v čudnih okoliščinah izginil pred tremi tedni. V iskalno akcijo so se vključile številne države, med drugim Finska, od koder prihaja lastnik ladje, Malta, kjer je plovilo registrirano, in Švedska.

Usoda ladje je bila skrivnost od 24. julija, ko naj bi jo v švedskih vodah napadla skupina oborožencev, ki so se predstavili kot pripadniki enote za boj proti drogam. Nato se je za ladjo izgubila vsaka sled.

Pred dnevi so plovilo opazili zahodno od afriške obale. Ruska mornarica je 15 ruskih članov posadke rešila v ponedeljek nekaj sto kilometrov od Zelenortskih otokov. Ladja, natovorjena z lesom v vrednosti 1,3 milijona evrov, je iz Finske odplula 23. julija, namenjena pa je bila v Alžirijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.