Pirati ugrabili južnokorejski tanker

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Pirati so ob somalijski obali ugrabili južnokorejski tanker s 24 člani posadke na krovu, ki je bil namenjen v Louisiano.
Oglej si celoten članek

Ladja Samho Dream je bila na poti iz Iraka v ameriško zvezno državo Louisiano, ko so jo na vzhodu afriške obali zavzezi somalijski pirati. Na krovu ladje je pet Južnokorejcev in 19 Filipincev, je potrdilo južnokorejsko zunanje ministrstvo.

Pirat po imenu Mohamed je sporočil, da je ladja sedaj namenjena v pristanišče Haradheere, kjer imajo pirati svojo bazo in kjer v času pogajanj zadržujejo ladje.

Južna Koreja ima v somalijskih vodah tudi vojaško ladjo, ki naj bi skupaj z drugimi mednarodnimi silami pomagala pri preprečevanju ugrabitev ladij s strani somalijskih piratov. Ti se zadržujejo prav v vodah Adenskega zaliva, saj je to ena najprometnejših pomorskih poti.

V lanskem letu so pirati ob somalijski obali ugrabili več deset ladij, zanje pa jim je domnevno uspelo dobiti preko 60 milijonov dolarjev odkupnin. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.