Pisava v dnevniku je Mladićeva

Foto: Žurnal24
Haaško sodišče potrdilo ugotovitve slovenskega grafologa o avtentičnosti dnevnika Ratka Mladića. Keržan: "Sporni dnevnik in rokopis je napisala ista oseba."
Oglej si celoten članek

Slovenski grafolog Dorian Keržan je primerjal rokopis Ratka Mladića s pisavo v dnevniku in ugotovil, da analizirani vzorci vsebujejo "veliko pomembnih podobnosti".

''Po mojem mnenju je sporni dnevnik in referenčni vzorec rokopisa napisala ista oseba," je po poročanju hrvaških medijev Keržan kot neodvisni strokovnjak zapisal v svojem poročilu haaškemu sodišču.

Ratko Mladić, vojaški poveljnik bosanskih Srbov med vojno v BiH od 1992 do 1995, je obtožen vojnih zločinov, zločinov proti človečnosti in tudi genocida.

Dnevnik, sestavljen iz več beležnic, so našli ob pregledu stanovanja Mladičeve žene Bosilje Mladić ob koncu leta 2008, uradni Beograd pa jih je sodišču v Haagu predal  25. februarja 2009.

Mladić je dnevnik pisal na roke v cirilici, v njem pa so natančno opisani sestanki z nekdanjim predsednikom Slobodanom Miloševićem, nekdanjim vodjem srbskih varnostnih sil, Jovico Stanišićem in drugimi visokimi predstavniki vojske. Podrobno je opisal tudi orožje, ki ga je naročil in navedel cene, po katerih ga je kupil.

Eden od zapisov govori tudi o tem, koliko denarja je potrebnega za "nakup senatorjev v ZDA", kjer omenja Billa Clintona in potovanje Franja Tuđmana čez ocean.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.