Pistorius za 25 let v zapor?

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tožilstvo je sporočilo, da bodo Pistoriusu sodili za naklepni umor.
Oglej si celoten članek

Južnoafriško tožilstvo je sporočilo, da bodo Oskarju Pistoriusu, ki je po vsem svetu zaslovel, ko je kot prvi atlet brez nog sodeloval na pravih olimpijskih igrah, sodili za naklepni umor Reeve Steenkamp. Če bo Pistroius priznal umor, mu grozi najmanj 25 let zapora, sojenje pa naj bi se začelo v začetku prihodnjega leta, piše The Guardian.

Naj vas spomnimo

Tragedija se je zgodila v 14.februarja letos v zgodnjih jutranjih urah na domu atleta. Pistorius naj bi v dekle, tridesetletno manekenko, izstrelil štiri naboje iz pištole, in to kar skozi vrata kopalnice. Tam je policija tudi našla truplo manekenke. V prvih izjavah je Pistorius dejal, da je mislil, da gre za vlomilca, a je pozneje policija na kraju zločina našla tudi krvav kij za kriket, s čimer bi bila izključena možnost nesreče. Pistorius ja tako nekaj časa preživel v priporu, nato pa so ga proti varščini izpustili na prostost, saj naj ne bi predstavljal nevarnosti za širšo okolico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.