Pitbulka s tirnic odvlekla lastnico

Samička pasme pitbul Lilly je rešila lastnico pred prihajajočim vlakom, sama pa utrpela hude poškodbe.
Oglej si celoten članek

Zvesta pitbulka Lilly ni zapustila svoje lastnice Christine Spain, ki je med sprehodom izgubila zavest na železniškem prehodu, medtem ko se je približeval vlak.

"Strojevodja, edini očividec dogodka, je policiji povedal, da je videl psa, ki je energično vlekel žensko s tirov, medtem ko se je vlak približeval. Storil je vse, kar je lahko, da bi ustavil vlak, vendar je slišal udarec in mislil, da zadel tako psa kot žensko," je za lokalni časopis mesta Shirleyja v ameriški zvezni državi Massachusetts, Sentinel and Enterprize, povedal Rob Halpin, predstavnik lokalnega združenja za preprečevanje nasilja nad živalmi.

Vrnila uslugo

Strojevodja je po ustavitvi vlaka izstopil in stekel po pomoč. Potem je spoznal, da je ženska nepoškodovana, psička pa je utrpela hude poškodbe sprednje noge, večkratni zlom medenice in številne druge notranje poškodbe.

Sin lastnice psičke David Lanteigne je povedal, da je Lilly prinesel iz zavetišča kot terapijskega psa, da bi pomagal materi, ki ima težave z alkoholom. "Resnično sem prepričan, da se nekatere stvari dogajajo z razlogom. Našli smo Lilly, ji rešili življenje, ona pa je vrnila uslugo, saj je skoraj umrla," je dejal.

Optimistične napovedi veterinarjev

Lilly so morali zaradi resnosti poškodb amputirati sprednjo desno nogo, veterinarji pa pravijo, da bo, ko si opomore, spet lahko hodila. Ker je stara osem let, si mora najprej opomoči od amputacije, da bi lahko potem opravili še druge operacije. Čaka jo težka pot do okrevanja, vendar so veterinarji optimistični.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.