"Plačal sem mu, da širi koronavirus"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kriminalci so očitno novi koronavirus začeli uporabljati kot orožje.
Oglej si celoten članek

Grožnje z okužbo z novim koronavirusom so se začele pojavljati širom ZDA; kot orožje jih uporabljajo kriminalci pri svojih napadih na policijo ali prodajalne s prehranskimi izdelki, ki jih želijo oropati, spet drugi zgolj kot orožje pri samoobrambi.

Moški v Michiganu si je obrisal nos in obraz v majico zaposlenega v trgovini, ker je od njega zahteval, da si obraz prekrije z zaščitno masko, a tega ni želel storiti. 68-letnega moškega so nato obtožili za napad; če bo osojen, mu grozi tri mesece zapora in denarno kazen v višini 500 dolarjev.

V St. Petersburgu na Floridi je nek drugi moški zakašljal in pljunil na policiste ter jim zagrozil s širjenjem virusa. Policisti so prišli na njegov dom potem ko je njegova partnerka poklicala na pomoč zaradi družinskega nasilja. Moškega so policisti prijeli, sooča se z obtožnico za lažno grožnjo z biološkim orožjem, potem ko je test za novi koronavirus pokazal, da je negativen.

V San Antoniju v Teksasu je moški na Facebooku objavil, da je okuženemu plačal, da bi širil novi koronavirus v prodajalnah s prehrano. Objavil je, da je na ta način skušal ljudem preprečiti, da bi hodili v trgovine in na ta način potencialno sami širili virus.

Video Lastnik picerije z macolo nad opremo. "Hvala, covid!"

Visoke kazni

New Jersey je že začel preučevati kriminalizacijo "verodostojne grožnje s širjenjem koronavirusa", so sporočile tamkajšnje oblasti. Predlog zakona republikanske senatorke Kristin Corrado za kaznovanje tistih, ki grozijo s širjenjem covida-19, vključuje zaporno kazen do 10 let in denarno kazen do 150 tisoč dolarjev.

"Tisti, ki se jim zdi zabavno izdajati takšne grožnje, naj se soočijo s posledicami svojih bolnih odločitev. Te grožnje ne bomo tolerirali in tisti, ki bodo spoznani za krive, bodo tudi ustrezno kaznovani," je komentirala Corradova potem, ko je podala svoj predlog.

V ZDA se je do srede z večer z novim koronavirusom okužilo več kot 1,390 milijona ljudi, koronavirusna bolezen 19 pa je zahtevala 84.119 življenj.

Srhljivo WHO: Novi koronavirus najbrž nikoli ne bo izginil

dezurni@zurnal.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 01:02 15. Maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.