"Plačali bodo visoko ceno"

Foto: EPA
Foto: EPA
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je po sobotnem dvojnem napadu v Istanbulu napovedal povračilne ukrepe.
Oglej si celoten članek

"Turčija se bo do konca borila proti terorizmu," je ob obisku ranjenih povedal novinarjem. Podatkov o domnevnih storilcih ni razkrival, je pa dejal, da bodo morali "plačati visoko ceno". 

Turški premier Binali Yildirim je dejal, da vlada za dejanje sumi prepovedano kurdsko delavsko stranko (PKK), a ta za zdaj odgovornosti ni prevzela, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Foto: EPA eksplozija Carigrad Vodafone Arena Beşiktaş Bursaspor Pred nogometnim stadionom v Istanbulu sta v soboto zvečer odjeknili dve siloviti eksploziji, v katerih je bilo po zadnjih podatkih notranjega ministra Süleymana Soyluja ubitih najmanj 38 ljudi, še 166 pa jih je ranjenih. Cilj napada so bili očitno policisti, ki so pred tem varovali nogometno tekmo.

Do eksplozij je prišlo kaki dve uri po koncu tekme med Besisktasem in Bursasporjem na novi Vodafone Arena v Istanbulu, ki so jo odprli letos. Navijači so k sreči stadion večinoma že zapustili, ostali so le policisti, ki jih je bilo na tej tekmi zaradi visokega varnostnega tveganja veliko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.