Plače se bodo do leta 2030 podvojile

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Plače v Rusiji se bodo do leta 2030 vsaj podvojile. To kažejo projekcije dolgoročnega družbenega in gospodarskega razvoja države do leta 2030, ki jih je pripravilo resorno ministrstvo.
Oglej si celoten članek

Še bolj kot plače se bodo zvišale pokojnine. Do leta 2030 bodo namreč izplačila upokojencem v primerjavi s sedanjimi trikrat višja, kažejo napovedi.

Konec lanskega leta je povprečna mesečna plača v Rusiji znašala okoli 26.500 rubljev (650 evrov), medtem ko je povprečna pokojnina znašala okoli 9100 rubljev (dobrih 220 evrov).

Napovedi kažejo še, da bo inflacija v Rusiji ostala višja kot v razvitih državah vsaj do leta 2022. Lani je bila rast potrošniških cen v Rusiji 6,6-odstotna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:44 2. Februar 2013.

    Spoštovan(-a) avtor(-ica) tega članka!<br />zanima me, če ste mogoče mislili o REALNI podvojitvi, saj se bodo ob omenjeni stopnji inflacije …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.