Plačo si je povišal za 2,65-krat

Foto: EPA
Foto: EPA
Ruski predsednik Vladimir Putin si je z dekretom plačo povišal za skoraj trikrat. Zvišanje je predpisal tudi premierju Dimitriju Medvedjevu.
Oglej si celoten članek

Vladimir Putin je lani prijavil 74.000 evrov prihodkov, Dimitrij Medvedjev pa 85.000. Plače obeh so bile nižje od nekaterih preostalih uslužbencev Kremlja; tiskovni predstavnik Dimitrij Peskov je lani zaslužil 185 tisočakov.

Ko so se v skladu z zakonom zvišale plače javnim uslužbencem ter najvišjim uradnikom Kremlja in vlade, sta bila Putin in Medvedjev izvzeta, poleg tega si prvi človek Kremlja lani ni izplačal dodatka za neizkoriščen letni odmor.

Skoraj trikratno zvišanje plače Kremelj tako pojasnjuje kot "zapoznelo usklajevanje", piše The Moscow Times.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:35 15. April 2014.

    Seveda...zdaj mora voditi še Ukraino

  • 22:43 14. April 2014.

    zanimivo. zakaj neki ne za 2,99 ? al pa kar za 10x. saj bi zlahka, mar ne

  • 20:13 14. April 2014.

    jojo,skočil ti bom na mamico če ne spokaš od tukaj!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.