Plastika iz klavnice

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ekoprojekt. Evropska komisija spodbuja uporabo klavniških odpadkov za izdelovanje “zelene” plastike.
Oglej si celoten članek

Nadomestek. Evropska komisija je finančno podprla nenavadno zamisel: za izdelavo ekološke oziroma zelene plastike bi lahko uporabili nenavaden vir – klavniške odpadke.

Razbremenitev okolja

Strokovnjaki so v Avstriji pripravili projekt, imenovan Animpol, pri katerem razvijajo nove pristope za izdelavo biološko razgradljive plastike iz odpadnih snovi brez uporabe fosilnih goriv. Kot razlagajo vodje projekta, ki ga je s tremi milijoni evrov pomagal financirati tudi Bruselj, bi uspeh takšnega projekta “izrazito zmanjšal našo odvisnost od nafte in imel izjemno pozitivne vplive na okolje”.

Vodja projekta Martin Koller z graške univerze ob tem poudarja, da živimo v “plastični dobi, ko se na leto ustvari 250 milijonov ton plastike zgolj z uporabo fosilnih goriv”, in se sprašuje, zakaj ne bi enkrat za spremembo uporabili že dana naravna sredstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.