Plavala v dobrodelne namene in umrla

Foto: EPA
Foto: EPA
34-kilometrski plavalski podvig se je končal tragično. Britanka je med plavanjem izgubila zavest, boj za življenje pa je izgubila v bolnišnici.
Oglej si celoten članek

Med poskusom, da bi preplavala Rokavski preliv med britanskim Dovrom in francoskim Calaisem, je življenje izgubila 34-letna Britanka, je danes potrdilo britansko zunanje ministrstvo. Susan Taylor je umrla v nedeljo v mestu Boulogne-sur-Mer v Franciji, potem ko je imela težave med plavanjem. Podviga pa se je sicer lotila v dobrodelne namene.

Žensko so poskušali rešiti francoski reševalci, ki so jih na težave opozorili njeni spremljevalci na čolnu in prosili za defibrilator.

Sestra Taylorjeve je pozneje sporočila, da je Susan med plavanjem nenadoma izgubila zavest. Sprva so ji poskušali pomagati na spremljevalnem čolnu, nato pa so jo reševalci s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Franciji, kjer je umrla, poroča britanski BBC.

Taylorjeva se je sicer 34-kilometrskega plavalskega podviga lotila, da bi zbrala denar za hospic v britanskem Loughboroughu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.